top of page
Търсене

Запознай се с учителите на Alyoga studio: Милена Фердинандова







Кога се срещна с йога за първи път? Спомняш ли си първата си практика?

За първи път се срещнах с йога през 2015 г. Тогава само бях чувала думата „йога“ и нищо повече… Спомням си как на първата си практика не можех да направя „гледащо надолу куче“ и си мислех, че няма начин някога да успея. Ами успях! И не само, оттогава всеки път излизам с усмивка от залата


Промени ли те йога и как?

Да, промени ме! Станах някак по-„възприемаща“ обстоятелствата около мен. Йога ме научи и да оценявам момента, да бъда по-благодарна, а на чисто физическо ниво премахна и продължава да премахва сковаността на тялото ми.дете.

Кой е оказал най-силно влияние върху теб? Кои са твоите йога герои?

Най-силно влияние върху мен оказа моя приятелка – Малина, която ме въвлече в магията на йога. Смятам обаче, че всеки един учител, при когото съм била, ме е научил и дал нещо – това е просто неизбежен процес.


Какъв стил преподаваш?

Виняса & Ин йога.


Имаш ли любима йога асана?

Любимата ми йога асана е „Баласана“ (детска поза), защото когато поставя чело върху постелката, имам усещане как цялото напрежение „изтича“ към земята.

.

Освен йога, разкий ни някоя друга твоя страст/хоби?

Обичам да чета книги, това е нещото, в което още от малка се влюбих.


За какво мечтаеш сега?

Мечтая да участвам във филм.


Помага ли ти йога да се справяш с трудностите и предизвикателствата?

Определено! Когато си по-балансиран като цяло, си по-балансиран и в трудните моменти. И това съответно води до по-леко преминаване през тези моменти и по-лесно справяне с трудностите.


Какво би посъветвала хората, които за първи път ще опитат йога?

Съветът ми към всички е, когато стъпят на постелката, да слушат какво казва тялото им, да позволят да чувстват и усещанията си и да се насладят на всичко, което йога ще им даде.

bottom of page