top of page
Търсене

Запознай се с учителите на Alyoga studio: Дарина Георгиева









Кога се срещна с йога за първи път? Спомняш ли си първата си практика?

Бях само на 11 години, когато приятел на родителите ми ни донесе книга на Венци Евтимов и заговори за йога, а ние с брат ми го слушахме сякаш ни говори за друга планета. Той посади зрънце в мен, което започна да расте заедно с мен. Години наред правех асани, дихателни и пречистващи тялото практики съвсем сама, само с помощта на книгите. Едва години по-късно започнах да посещавам класове. Първата ми практика, както и повечето през годините, са били самостоятелни.


Промени ли те йога и как?

Във всеки аспект - промени начина ми на мислене, като ме научи да се фокусирам върху настоящия момент и да се освобождавам от излишния стрес. Научи ме да бъда по-свързана с природата. Научи ме да живея по-здравословно и да уважавам тялото си. Научи ме (и продължава да ме учи) да бъда по-смирена, търпелива и да приемам събитията и хората такива, каквито са. Но това са уроци, които продължавам да уча.


Кой е оказал най-силно влияние върху теб? Кои са твоите йога герои?

Влияние върху мен са оказали доста хора, но в света на йогата мога да спомена само една малка част от списъка: Майкъл Ели, Аманда Дентън, Акари Тамура, Стюарт Гилкрайст, Джеймс Френч, и още много. Продължавам да намирам нови, които ме вдъхновяват, учат и водят по пътя на йога.


Какъв стил преподаваш?

Виняса, хатха, ин и йога за очи. Класът ми в Alyoga studio е концентриран върху детокс на тялото. Целта е да свържем дъха с движението, да пречистим тялото и ума и да се освободим от ненужните килограми и стрес.


Коя е любимата ти йога асана и защо?

В йога няма "най-добра" асана за мен. Всяка асана предоставя уникално усещане и стимулира различни части на тялото и ума, така че е трудно да избера само една.


Освен йога, разкрий ни някоя друга твоя страст/хоби?

Фотография, пеене, пътуване...


За какво мечтаеш сега?

За какво мечтаеш сега?

Да продължавам да се развивам на всяко ниво и да се науча да свиря на пиано.


Помага ли ти йога да се справяш с трудностите и предизвикателствата?

Йога ме балансира, внася ред в хаоса на живота и мислите ми, успокоява ума ми, инспирира ме и ми помага да се чувствам по-добре в тялото и кожата си. Помага ми да бъда една по-добра версия на себе си.


Какво би посъветвала хората, които за първи път ще опитат йога?

Да нямат очаквания, да бъдат търпеливи и да забравят за гъвкавостта и сравненията. Важното е да се радват на процеса и да слушат своето тяло. Йога е пътят към себе си и всеки има собствен път и различни възможности.

bottom of page