top of page
Търсене

Запознай се с учителите на Alyoga studio: София Георгиева





Кога се срещна с йога за първи път? Спомняш ли си първата си практика?

Бях на 18, работех като аниматор на морето. Един следобед, колега беше с постелка на поляната. Далечната 2005та година. Имах добра основа, след няколко практики вече бях на стойка на глава.

Промени ли те йога и как?

Промяната през годините не е спирала. В най-тежките ми житейски дупки, практикуването ми е помагало да продължавам.


Кой е оказал най-силно влияние върху теб? Кои са твоите йога герои?

Не са популярните имена. Имам съученик, музикант по професия, който с изненада разбрах, че е доста навътре в материята. Покрай него започнах да се интересувам повече. Харесва ми да посещавам различни преподаватели, от всеки уча по нещо.


Какъв стил преподаваш?

Като танцьор, може би се подразбира че преливането от поза в поза най - много ми импонира. Асаната е важна, но пътя до нея е още по - предизвикателен. Като в живота. В класовете ще обръщам внимание на мобилността и гъвкавостта.


Коя е любимата ти йога асана и защо?

Нямам. Тялото всеки ден се усеща по различен начин, правя това, от което то има нужда и сигнализира.


Освен йога, разкрий ни някоя друга твоя страст/хоби?

Имам щастието да превръщам хобитата си в професия. Разбира се никога не ми е било лесно по пътя на реализация. Винаги когато имам възможност гледам да пътувам. Няма значение дали ще бъде до някое село, друга държава или континент, важно ми е да сменям обстановката. Обичам да се запознавам с различни култури и нрави.


За какво мечтаеш сега?

За телесна интелигентност. Имам дългогодишен опит в работата с хора и наблюдавам колко не разбираме какво е това нещо тялото. Коя част къде се намира. Да се вслушваме повече в инструмента, който ни служи всеки ден. Да разбираме кога дадена ситуация създава напрежение, къде се отразява, как реагираме на това и как го отработваме.


Помага ли ти йога да се справяш с трудностите и предизвикателствата?

Обръщането навътре, фокуса върху дишането, разбира се това е моята терапия.


Какво би посъветвала хората, които за първи път ще опитат йога?

Йога е за всеки, да клише, движението е за всеки, дишането го правим автоматично, но добрият контрол прави чудеса. Не чакайте нещо да ви заболи.

bottom of page